Chinese

Upcoming concerts & tours ---> calendar

EEN NIEUWE STER OP DE CHINEZE LUIT

Liu Fang

2010 Concerts in Nederland

Sat 03 April 2010 - Sat 17 April 2010

 

 
December 14, 2008: Interview and live performance at the famous Dutch vrijegeluiden TV (music channel).

See this TV program on the web

 
December 16, 2008: Concert with Liu Fang and friends - the 1st concert in the series with CONTRASTS IN CHINA.
Liu Fang on Pipa (Chinese lute) and guzheng (Chinese zither), Yoshio Kurahashi on shakuhachi (Japanese bamboo flute), Pops Mohamed on African kora, kalimba, mouthbow and Ziya Tabassian on percussion Intrum grafting (Tombak, framed drum).

live recording, and broadcasted on March 27, 2009, by the Dutch music radio - Concertzender Live.

Recording Technique: Sabrina ter Horst
Production: Rolf Buijs

 
19 December 2008
20:00 - 21:30 Liu Fang on Dutch Radio - Metamorfosen

Producer:: Sally Farrar

Click here for information and play list.

 
On March 22, 2007, concert in the KIT Tropentheater with Liu Fang (Pipa, guzheng) and Yoshio Kurahashi (Shakuhachi).
Concert live recording and broadcasted by the Dutch music radio - Concertzender Live.
Recording Technique: Arjan van Asselt
Production: Rolf Buijs

Click here for information

 

Click HERE to see this TV program on the web

 

EEN NIEUWE STER OP DE CHINEZE LUIT
Liu Fang, een nieuwe ster op de Chinese luit, maakt haar debuut in Nederland. Wereldwijd betovert zij het publiek met haar virtuoze klanken op de luit. In de pers wordt ze gezien als een van de grootste pipaspelers van deze tijd: ‘The empress of Pipa’ ( L’actualité 2001). De Nederlandse première is op 24 maart in het Korzo Theater te Den Haag.

Liu Fang (1974) werd geboren in Kunming , Yunnan en studeerde cum laude af aan het Shanghai Conservatorium. Met een beurs van het Canada Arts Council vertrok zij naar Montreal van waaruit zij haar carrière gestalte geeft.

Liu Fang geldt niet alleen als virtuoos speelster van de de pipa doch evenzeer op de Chinese citer ‘guzheng’. Naast vertolkster van het traditionele Chinese repertoire beweegt zij zich ook op het terrein van de hedendaagse gecomponeerde muziek. Zo werkte zij samen met de Canadese componist R.Murray Schafer en het Nouvelle Ensemble Moderne.

Critici - de Volkskrant, Dinsdag 29 Maart 2005


WONDERKIND OP DE CHINESE LUIT PIPA
LIU FANG

Pipa-speelster Liu Fang wordt geroemd om haar virtuoze en bezielde interpretaties van Chinese klassieke en volksmuziek. Zij werd geboren in 1974 in Kunming, sinds haar zesde bespeelt zij haar moeilijk te beheersen instrument. Liu was nog maar negen jaar oud toen zij haar eerste concert gaf, op haar elfde speelde zij solo voor koningin Elizabeth. Liu Fang studeerde pipa en guzheng (citer) aan het conservatorium van Shanghai, sleepte de ene na de andere prijs in de wacht, en verhuisde in 1996 naar Canada. Daar begon een succesvolle internationale carrière. Met even krachtig als gevoelig spel legt Liu de rijkdom van de oude muziektraditie bloot, ontrafelt zij de klankgeheimen van haar met zijde besnaarde instrument. Liu Fang staat in Canada inmiddels te boek als de keizerin van de pipa, in Nederland stond zij niet eerder als soliste op het podium.

1 October till 14 October, 'Keizerin van de Pipa’ (Chinese luit) by Liu Fang

De Chinese Liu Fang brengt haar virtuoos pipaspel terug in de Nederlandse theaterzalen. Vanaf 1 oktober is ze te zien met een weergaloos nieuw repertoire, afkomstig van ondermeer het in mei 2006 uitgebrachte album, ‘Le Son de Soie’ (letterlijk vertaald: de klank van zijde).

Met het album “Le Son de Soie” wint Liu Fang de ‘L’Academie Charles Cros Award’, de Franse equivalent van de Grammy Award. Deze prestigieuze prijs is haar op 4 augustus jongstleden uitgereikt, op het festival ‘Les Escales de Saint Nazaire’ in Frankrijk.

Liu Fang (1974) werd geboren in Kunming, Yunnan en studeerde cum laude af aan het Shanghai Conservatorium. Met een beurs van het Canada Arts Council vertrok zij naar Montreal, van waaruit zij haar carrière gestalte geeft. In de loop van haar carrière, begeeft Liu Fang zich ook op het terrein van de hedendaagse gecomponeerde muziek. Zo werkte zij samen met de Canadese componist R.Murray Schafer en het Nouvelle Ensemble Moderne.

In de pers wordt Liu Fang gezien als een van de grootste vertolksters in het genre van de Chinese luit. Ze beheerst namenlijk op zeer expressieve wijze zowel het klassieke als het traditionele repertoire, van zowel de pipa, als de guzheng (de Chinese citer).

Het eerste theaterconcert is in Theater aan de Parade te Den Bosch op maandag 9 oktober 2006. Fluwele tonen en zijde klanken vormen tezamen een pipaspel van het allerhoogste niveau, dit mag u zeker niet missen!

Uit de pers:

“…een van de meest succesvolste carrières die een artiest uit het Verre Oosten heeft gekend...” (Mondomix, 2006)

“...een meer dan perfecte uitvoering en een creativiteit en flexibiliteit die een ware muzikant kenmerkt...” (Froots Magazine, 2006)

"Sensationele Liu Fang beroert Chinese Pipa" (Volkskrant, maart 2005)